Adsense Alternatieven

Alternatieven voor Google Adsense – voor webmasters

Steeds meer webmasters overkomt het: een ban voor het leven van Google Adsense.

Op een dag bezoek je je website en tot je schrik zijn alle advertenties verdwenen. Je weet wel, die dingen die er voor zorgen dat alle informatie en diensten van je website gratis zijn en blijven voor de bezoeker. Het noodzakelijk kwaad dat je hostingkosten betaald of, als je goed zit, zorgt voor wat extra inkomsten.

Her en der verschijnen zoveel meldingen van het out-of-the-blue bannen van Adsense gebruikers dat er geen sprake meer kan zijn van incidenten. Google hakt met de botte bijl en maakt er beleid van de overeenkomst met websites die te goed beginnen te lopen eenzijdig te beëindigen. Een in economisch opzicht absurde actie.

De redenen die men opgeeft zijn al even ondoorzichtig. Soms wordt er geen reden gegeven, soms krijg je als grond dat er ongeldige klikactiviteit is waargenomen. Hoe het ook zij: Je bent je account voor het leven kwijt, er is geen mogelijkheid tot hoor en wederhoor, men overlegt geen enkele bewijsvoering en men doet het steevast aan het einde van een maand zodat men de totale opbrengst van die maand en de maand ervoor in eigen zak kan houden. Dit is het beeld dat ontstaat als je de verschillende fora leest die hier aandacht aan besteden. Onze ervaring is in ieder geval precies zo.

Ook ons is dit overkomen. Op een dag alle advertenties van onze websites verdwenen. Een vage email was er wel, maar die gaf geen uitsluitsel. Natuurlijk direct in de pen geklommen of er misschien een storing was. Het enige dat je terugkrijgt is een link naar een pagina waar je een enorm formulier in moet vullen, met verplichte velden die niet ter zake doen. Het einde van het liedje is dat je het met een vage beschuldiging van illegale klikactiviteit moet doen en zonder bewijs veroordeelt bent tot een leven zonder Adsense. Let wel: dit na een 6 jaar durende smetteloze zakelijke relatie, zonder enige waarschuwing. Onpersoonlijk (standaardmailtjes), definitief en kwetsend.

Na een tijdje de wonden te hebben gelikt toch maar op zoek naar alternatieven. Hier is inmiddels wat ervaring mee opgedaan en dat willen we graag met U delen.

Ook nodigen we U als webmaster uit tips met ons te delen door op dit artikel te reageren. Bruikbare tips worden in de tekst erbij gezet.

Hieronder een aantal alternatieven met eigenschappen.  (Binnenkort meer maar deze willen we je nu vast geven)

Linki.nl

Geld verdienen met het plaatsen van banner advertenties op uw website(s)? Linki.nl levert top advertenties aan publishers. Heeft u een leuke website die Linki.nl voor u mag voorzien van de beste en meest relevante advertenties?(klik voor website Linki)

Linki komt naar mijn mening qua rendement en gemak het dichtst bij Adsense. Het aanmaken van advertenties gaat snel, eenvoudig toegankelijke uitgebreide statistieken en een goede opbrengst in CPC (Cost Per Click, dus opbrengst per klik) en CPM (Cost Per Mileage – vergoeding per duizend vertoningen). Dezelfde benadering dus als Adsense. Programma’s met deze benadering en een fatsoenlijke opbrengst moet je met een lichtje zoeken.

Dat gezegd hebbende hangt het helemaal van je webstructuur, het type bezoeker en het type informatie af hoe hoog de opbrengsten zullen zijn. Een stelregel is dat bij dit soort eenvoudig beheersbare diensten 50% opbrengst t.o.v. Adsense goed te noemen is. Adsense is wereldwijd marktleider en heeft een grote advertentiepool, veel groter dan bijvoorbeeld Linki. Dat is ook direct een klein nadeel van Linki, de open pool die de eenvoudige karakteristieken heeft is gewoon wat klein waardoor vaak dezelfde banners voorbij komen. Dit drukt ook de CPM omdat bannerviews per 10 minuten zo worden bepaald dat dezelfde vertoning door dezelfde bezoeker slechts 1 keer tellen.

Toch zijn we redelijk enthousiast over deze dienst, puur vanwege het gemak en de goede opbrengst. De pool zal bij een toenemend aantal publishers snel toenemen en daarmee ook de verdiensten.

Bij Linki.nl is het mogelijk om 2 verschillende modellen te kiezen.

De Clickpool
Hierbij wordt puur het aantal kliks vergoed. Deze vergoeding ligt ongeveer op 10 eurocent per klik en is vast. Hoeveel bezoekers je ook hebt.

Sterrenpool: vergoeding per click en vergoeding per CPM.
Maximaal aantal te behalen sterren: 4
Hogere CTR betekend meer sterren. Meer sterren betekend hogere vergoeding per click en CPM. De eerste maand kom je in ster 1 en is er geen CPM vergoeding. Is de CTR hoger dan 0,05% dan kom je al in een hogere categorie terecht. Maximale categorie is 4 sterren en daarbij is de vergoeding 10 eurocent per 1000 views, 9 cent per tekstklik en 11 cent per bannerklik. Hiervoor is een CTR van 0,75% vereist. (7,5 klik per 1000 views)

Bij Linki.nl zijn er ook andere mogelijkheden. Zo is er een Ad-Space manager optie. Ad-Space Manager 2.0 genaamd. Één Ad-Space lokatie op uw website is gratis. Een volledige account kost €19 per maand. Ad-Space is een redelijk uniek concept dat in verhouding tot bijvoorbeeld Tradetracker, Tradedoubler enz veel tijdswinst oplevert. Ook kunnen er campagnes van uw klanten door Linki worden afgehandeld. Een leuk systeem met op de website van Linki (link bovenaan deze paragraaf) uitgebreide uitleg.

Linki betaald reeds uit bij een saldo van €20,00.

Dan is er de Flitsservice. Tja. Dat is een beetje een aparte optie die standaard aan staat. Het hangt een beetje van je publiek af of het gewaardeerd wordt. Naar onze mening is het vooral interessant voor gaming sites omdat de bezoeker daarvan wel wat gewend is. Een argeloze bezoeker van een weblog of een nieuwssite zou misschien kunnen schrikken van de service. Wat er gebeurd is dat een bezoeker een redelijk overrompelende flitser op het scherm krijgt. Met daarbij invoervelden voor naam en email adres. Invullen betekend kans maken op een prijs. Voor de webmaster is het voordeel dat websites die meedoen met de service bij andere deelnemers bekend worden gemaakt, zij het op een ietwat verborgen manier.

Tot slot is er de mogelijkheid van het starten van een ‘MyLinki Ad’ pagina. Dit is een pagina met een door jou te kiezen subdomein waarop advertenties uit een door jou gekozen categorie worden weergegeven. ‘Internet tips’ worden ze genoemd door Linki. Best mooi gedaan, we testen op dit moment hoe de bereidheid is de pagina te bezoeken. Een voorbeeld staat hier: http://trefpuntgroningen.mylinki.nl (Let op: er wordt op deze pagina geflitst! Zie hierboven 🙂 )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.